Vendégeink írták...
"
A FOGADÓNKBAN FOGYASZTOTT BÉKÉS MEGYEI PANDÚRLEVES RECEPTJE
Hozzávalók 5 személyre:
1 kg marhahús
20dkg sertésvelő
10dkg vöröshagyma
10dkg zsír
1 ek mustár
kb 2db babérlevél
1 ek liszt
0.5 dl tejföl
ízlés szerint só, bors, fűszerpaprika, babérlevél
Elkészítés:
Az apró kockákra vágott marhahúst felkészítjük, mint a pörköltet, amikor félig megfőtt hozzáadjuk az apróra vágott zöldségeket és készre pároljuk.
Meghintjük liszttel, majd vízzel felöntjük. Beletesszük a mustárt, a babérlevelet, a velőt (kockázott, abált) és összeforraljuk. Utána hozzákeverjük a tejfölt.
Citromkarikával, petrezselyemzölddel meghintve és tejföllel kínáljuk.
JÓ ÉTVÁGYAT KÍVÁNUNK HOZZÁ!
Gali Mónika :-)
"